Deze website wordt niet meer bijgewerkt. Ga naar de nieuwe Kat kwijt website. 


Let op: stuur altijd een foto naar Amivedi van je kat. Een foto helpt het je kat terug te vinden.


Ben je je kat kwijt? Dan is dat flink schrikken. Je bent gehecht aan het dier en weet niet tegen welk gevaar hij of zij buiten aanloopt.

Het overkomt jaarlijks tienduizenden mensen dat hun kat weg is. Van het balkon gevallen, weggelopen tijdens een inbraak of gewoon verdwenen. Daarom hebben we een checklist gemaakt die je misschien kan helpen je kat terug te vinden.

Vier stappen om je kat misschien terug te vinden
Wat kun je vooraf doen
Wat te doen als je je kat kwijt bent
Zoeken via internet
Analyseer je katHoe komt je kat thuis?
We hebben onderzoek gedaan naar de manier waarop een kat weer thuis kwam. In de meeste gevallen komt de kat gewoon weer naar huis gewandeld. Lees de conclusies.

Kattenafschot
Woon je in het buitengebied dan kan het zijn dat je kat is neergeschoten door jagers. Dit komt in heel Nederland voor en is goedgekeurd door de verschillende provinciebesturen. Denk dus goed na als je weer naar de stembus gaat of je diervriendelijk wilt stemmen. 

 

Destructieton
Bron: http://www.animalalert.nl/
"Gemeenten laten dode honden en katten anoniem verdwijnen in de destructieton"
Verdwenen huisdieren veroorzaken groot verdriet bij de eigenaar en zijn familie. Het is een kleine moeite maar voor de eigenaar van groot belang wanneer de gemeentewerkers de gevonden dode dieren zouden controleren op een eventuele chip (transponder), waarmee het huisdier in veel gevallen is geregistreerd....".

LANDELIJKE DIERENAMBULANCE                         LANDELIJKE DIERENPOLITIE                
 
> Kantelraam in huis? Bekijk het gevaar op: http://katklem.webklik.nl